Rýchly recept na nové zemiaky
Dnes sme nakopali čerstvé zemiaky v našej záhrade. Nie som síce zástancom tepelne upravených zemiakov či už pečením, alebo varením. Máme tu však obdobie, kedy sú zemiaky nové, čerstvé a dajú sa konzumovať priamo „zo zeme“. Tak pridáme jeden recept na veľmi jednoduché uparené zemiaky, ktoré nám chutia.
Zemiaky len poumývame, neokrajujeme ich, neškrabeme ich. Takto umyté zemiaky nakrájame na cca 1 cm hrubé kolečká. Na spodok hrnca dáme trochu oleja a zemiaky dáme do hrnca. Pridáme čajovú lyžičku himalájskej soli. Hrniec zakryjeme prikrývkou a dáme variť na miernejší plameň. Zemiaky počas toho, ako sa varia, sem tam pretrepeme. Zemiaky sú po 10. – 15. – tich minútach uvarené. Záleží na tom, akú odrodu zemiakov máte.
Prajeme vám dobrú chuť.